Yalova Üniversitesi’nde Yangın ve Acil Durum Tatbikatı Yapıldı

Yalova Üniversitesi’nde 31.07.2018 tarihinde yangın ve acil durum tatbikatı düzenlendi. Yalova Üniversitesi Sivil savunma birimi tarafından planlanan tatbikata Yalova İtfaiyesi ve AFAD ekipleri de destek verdi.

Senaryo gereği 31.07.2018 günü Rektörlük Binası yemekhanesinde başlayan yangın neticesinde yangın ve acil durum sirenlerinin çalmaya başladı ve bina süratle tahliye edildi. Acil durum çıkış kapılarına yönlendirilen personel birkaç dakika içerisinde tahliye edilerek belirlenen acil durum toplanma alanlarına yönlendirildi. Yangın sirenlerinin çalmasıyla birlikte hemen 112 Acil Çağrı merkezine bilgi verildi ve Yalova İtfaiyesi ve AFAD ekipleri dakikalar içerisinde üniversitedeki yangın alanına ulaştı. AFAD ve İtfaiye ekipleri binada kontrollerini yaptı.

Başarılı bir şekilde icra edilen yangın ve acil durum tatbikatı AFAD yetkililerince personele yangın ve buna benzer acil durumlarda nasıl hareket edilmesine gerektiğine dair bilgilendirme yapılmasının ardından Genel Sekreter Sayim Oral’ın odasında Rektör Yardımcısı Mustafa Öksüz ile birlikte istişare toplantısı akabinde sona erdi.